Domeinnamen

ENGLISH WEBSITE

 

Marqu Brands & Trademarks B.V.

Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag

T +31 70 306 99 22

F +31 70 306 99 29

info@marqu.nl

Domeinnamen

 

Internet, het wereldwijde computernetwerk, is inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vele ondernemingen staan echter nog niet stil bij het grote belang van een domeinnaam. Via de domeinnaam komt u terecht op de site van een aanbieder - waar ook ter wereld. Op deze site vindt u bijvoorbeeld de verkoop- en/of bedrijfsinformatie van het bedrijf.


Het internet adres
Het internet adres, de domeinnaam met .nl extensie, wordt vastgelegd bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Er kunnen per onderneming meerdere domeinnamen worden vastgelegd. De naam hoeft niet per definitie uw eigen handelsnaam te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een productnaam zijn. De domeinnaam heeft altijd een bepaalde extensie. Bijvoorbeeld .nl, .com, .org, .net etc.

Het nadeel is dat een naam slechts één keer als adres gebruikt kan worden. Heet u Hoogenboom en wilt u bijvoorbeeld de naam Hoogenboom.nl en heeft iemand anders de naam Hoogenboom.nl vastgelegd, dan moet u een andere domeinnaam kiezen. Het maakt niet uit op welk gebied de ander actief is: éénmaal vastgelegd kan de naam niet voor een tweede keer gebruikt worden!

Snel uw naam vastleggen!
Het spreekt voor zich dat u uw naam vast moet leggen - zo dit nog mogelijk is. Dit is eenvoudig en snel te regelen. Ons dagelijks werk bestaat uit de registratie van merken, handelsnamen, modellen, producten enz. over de hele wereld. Het vastleggen van Internetnamen is niet onze kernactiviteit. Desondanks vinden wij het vastleggen van deze namen erg belangrijk. Wanneer u dit wenst kunnen wij u doorverwijzen naar een provider met wie wij een goede samenwerking hebben.