Registratie buitenland

 

Er zijn in principe drie verschillende manieren om een merk buiten de Benelux te beschermen. Iedere manier heeft zijn eigen voor- en nadelen en het zal van uw eigen situatie afhangen wat voor u de beste keuze is. Hieronder volgt meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

De "Internationale registratie"
Benelux-onderdanen (ondernemingen/particulieren) die een Benelux registratie bezitten kunnen op basis hiervan bescherming in het buitenland aanvragen via een Internationale Registratie.

Een Internationale Registratie is een "bundel" van nationale merkinschrijvingen. Via een Internationale Registratie kunt u op redelijk eenvoudige, snelle en goedkope wijze bescherming krijgen in een groot aantal landen.

De kosten van een Internationale Registratie bestaan uit een basisbedrag en vervolgens per land dat u kiest een landentoeslag.

Het is bovendien mogelijk bij een Internationale Registratie om te zijner tijd de registratie uit te breiden met extra landen. De kosten bestaan, net als bij de gewone aanvrage, uit een basisbedrag en daarnaast per land dat u kiest een landentoeslag.

De "Europese registratie" of het "gemeenschapsmerk"
De Europese registratie biedt u de mogelijkheid om door middel van een aanvraag bescherming te verkrijgen voor alle landen van de Europese Gemeenschap. Dit zijn, naast de Benelux, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Een basisinschrijving is niet verplicht. Wel kunnen, bij de merkaanvrage of na verkrijging van de merkinschrijving, oudere rechten verkregen in landen van de Europese Unie worden ingeroepen (= senioriteit), waardoor het Europese merkrecht in die landen als het ware terug gaat tot die oudere datum. Als gevolg daarvan wordt de vernieuwing van eventueel reeds bestaande nationale inschrijvingen overbodig. Zie ook de voor- en nadelen van de verschillende registratiesystemen: voor-en-nadelen.

 

Registratie Benelux
Nationale registraties