Voor- en nadelen

 

Wat zijn de voor- en nadelen van de diverse systemen
Welke weg u ook kiest om bescherming in het buitenland te verkrijgen, de uiteindelijke rechten zijn even sterk. U hoeft zich om die reden niet af te vragen welke weg de beste is, maar met name welke weg het meest (kosten)efficiënt is.

Het voordeel van de Europese registratie is dat u door middel van één registratie bescherming verkrijgt voor de gehele EU en dat gebruik in één van de landen uw rechten in de gehele EU in stand houdt. Het nadeel is echter dat weigering in één land leidt tot weigering van de hele aanvraag. De aanvraag kan in dat geval worden "geconverteerd" in nationale aanvragen, maar dit is zeer kostbaar.

Een voordeel van de Internationale aanvrage boven de Europese aanvrage is dat wanneer uw merk in één land op bezwaren stuit, de aanvraag voor de overige landen blijft bestaan en u alleen de aanvraag verliest in het betreffende land. De aanvraag is zeer betaalbaar met weinig risico’s en altijd een zeer goede keus. Een ander groot voordeel is dat deze registratie op ieder gewenst moment kan worden uitgebreid met bescherming in meerdere landen.

Mocht u uitgebreide informatie en tarieven wensen te ontvangen of wanneer u vragen over dit onderwerp heeft, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor.